Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Recept: Muggkaka

Idag ska vi bjuda på ett recept på muggkaka! Detta recept fick jag av en kär vän när jag var hemma hos henne och hon bjöd på detta. Enklaste receptet någonsin, t o m för tomtar som jag.

Muggkaka

1 portion, min väns recept var dock halva detta men jag tyckte det blev för lite.

– 4 msk mjöl
– 4 msk socker
– 2 msk kakao
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk vaniljsocker
– nypa salt
– 4 msk mjölk
– 2 msk smör

Blanda de torra ingredienserna och sedan de blöta ingredienserna och sen har du i allt i en mugg och värmer i mikron på max 1 min, men det är olika beroende på mikro. Ta ut efter några sekunder och titta. Jag gillar min kaka lite kladdigare men det är en smakfråga. Låt vila en kortare stund och toppa med vispgrädde.

Försökte ta en bild men det blev inge bra och såg mest äckligt ut. Så ni får klara er utan. 😀

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *