Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Marou Dong Nai 72%

Det odlas ju inte särskilt mycket kakao i Sydostasien (mest kakao kommer från Elfenbenskusten och Sydamerika, även om en del produceras i Indonesien också), så när jag smakade Marou Treasure Island och inte gillade den tänkte jag helt enkelt att, okej, det kanske är så att det inte produceras så mycket kakao i Sydostasien för att den helt enkelt inte är så god. Jag var därför inte överdrivet entusiastisk över att sätta tänderna i denna andra chokladkaka, but you gotta do what you gotta do as a chokladblogger om man säger så.

Tji fick jag!

Så här skriver Marou själva:

This chocolate is made with cocoa that is produced at MAROU’s own cacao fermentation and drying station near Cat Tien Natural Park in Dong Nai province, making it a very rare ‘pod-to-bar’ chocolate. This chocolate is mild with surprising notes of spice.

Jag vet inte exakt vad ”pod-to-bar” chocolate betyder (någon av er som vet?), men det spelar inte så stor roll. För den här är GOD. Riktigt god. Den är ytterst välbalanserad – bitter, men inte för bitter. Söt, men inte för söt. Smörig, men inte för smörig. Prisa gud! Det enda, om jag fick önska något (och nu känner jag mig jättegnällig) är att den skulle vara lite tunnare. Som det är nu så är det nämligen svårt att bryta denna i bitar utan att sprätta chokladflis i hela soffan. #chokladfläckarirumpan

Någon av er läsare som smakat denna eller någon annan av Marous choklader?

« »

2 kommentarer till “Marou Dong Nai 72%

  1. ”Pod” är den frukt som kakaobönorna ligger inbäddade i. Så ”pod-to-bar” borde betyda att Marou tillverkar chokladen från egenodlad kakao istället för att köpa in bönorna från andra odlare. Om man köper kakaobönor från andra och tillverkar blir det ju ”bean-to-bar”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *