Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Årets glass på Chokladfabriken, del 1

01

Dags för årets inlägg om Chokladfabrikens glass! När Chokladfabriken nyss hade börjat med glass var ju dessa besök typ vårens händelse, men jag måste säga att det börjar kännas lite… ”mjähä”. Visst, god glass, men det är inte längre superinnovativt. Det är så gott som samma smaker som återkommer år efter år och för att ha nåt intressant att skriva om här tvingas man ta smaker som man egentligen inte skulle välja 😛

02

Nåväl. Jag tog två kulor:

Kaffeglass med mörk choklad: Jag är ju en riktig kaffenarkoman, så vad kan gå fel? Just det, jag gillar inte alls kaffeglass. Det får mig att tänka på kaffe som man glömt bort och hittar i muggen på skrivbordet tre timmar senare och som då är alldeles iskallt och som man sveper fort som satan bara för att det är synd att hälla ut. Nej, denna var ingen höjdare, och dessutom alldeles för lite choklad för att komma från ett ställe som kallar sig Chokladfabriken. Pluspoäng för att det i alla fall var en ny sort för i år (tror jag? jämförde med bilderna jag tog förra året)!

Hallon & Yoghurtglass med kakdeg: Jag ÄLSKAR ju kakdeg, så vad kan gå fel? Alltså, det är inget större fel på själva glassen, det är en fräsch hallonglass som säkert blir riktigt god och uppfriskande en varm sommardag. Men den är inte överdrivet spännande. Kakdegen är för övrigt snarare browniebitar och de är ganska torra. Men stora minuspoäng för att även denna har en minst sagt vag koppling till choklad. Skärpning, Chokladfabriken!

Elena provade två andra sorter. Stay tuned för hennes recensioner! Vi får se om hon gör en lika stor sågning som jag 😛

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *