Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Bildbomb: Lakritskladdkaka, bärgino med vit choklad och vaniljglass

I förra veckan postade jag ju receptet på en himlans god lakritskladdkaka som jag dock klantigt nog glömde ta bilder på. Men under midsommarhelgen blev jag efterrättsansvarig igen och bestämde mig därför för att återupprepa succén. (Obs, i ett annat sällskap.) Denna gång lyckades jag komma ihåg att ta bilder, som därför kommer här!

Det är alltså en kladdkaka med ton av saltlakrits (recept här), bärgino med vit choklad och vaniljglass.

Bärginon gör ni så här:

Till ca 4-5 personer
125 g jordgubbar
125 g hallon
125 g blåbär
150 g vit choklad, knappar eller riven (riven är nästan bättre)

Lägg bären i en form. Häll vit choklad över. Sätt in i ugnen på ca 225 grader. Ta ut när chokladen smält. (Jag har haft väldigt olika upplevelse av olika choklader och olika ugnar, så vågar inte sätta någon tid på denna. Det har tagit allt från 5 till 45 minuter…)

Men nu – bildbomb!

01
02
03

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *