Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Hotel Chocolat-recensioner del 2: Beer Truffle

Hej på er! Här kommer del 2 i recensionsserien av de choklader jag köpte på Hotel Chocolat i Aberdeen. Här har ni de tidigare delarna: introduktion (om Aberdeen-resan), del 1 (wafer praline).

2015-06-23 18.57.56

2015-06-23 18.58.25

Det finns ju en hel del praliner  med olika likörer och även ren sprit (vodka, gin, m.m.) men öl-praliner har jag aldrig sett förut, så det var jag såklart tvungen att prova! Svårt att föreställa sig att det skulle smaka, men jag tänkte – what the heck, det kanske funkar!

Tyvärr gjorde det inte det alls. Pralinerna smakar inte över huvud taget öl, utan bara sprit. Det är choklad med smak av sprit och framförallt en väldigt stark eftersmak av sprit. Tyvärr. Hade varit roligt om de fick till det, men kanske går det inte att göra alkoholpraliner som inte smakar väldigt mycket sprit. Det kanske bara är den smaken som blir kvar i tillverkningsprocessen, liksom.

Stay tuned för den tredje och avslutande delen som kommer på fredag! Hoppas på bättre lycka då 🙂

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *