Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Hotel Chocolat-recensioner del 3: Supermilk 65 Popcorn

Här kommer den tredje och avslutande delen i recensionsserien av de choklader jag köpte på Hotel Chocolat i Aberdeen. Här har ni de tidigare delarna: introduktion (om Aberdeen-resan), del 1 (wafer praline), del 2 (beer truffle).

2015-06-24 19.50.55

Sist ur är denna så kallade ”supermilk”-choklad med popcorn och salt! ”Supermilk” är någon slags koncept som Hotel Chocolat har hittat på, det är en mjölkchoklad med extra hög kakaohalt (65%), låg sockerhalt och utan tillsatser (makes sense, för den här chokladkakan håller sig bara till juli 2015!). De marknadsför den lite som en ”nyttig” mjölkchoklad, just pga de lägre sockernivåerna, men även för att de menar att man med denna ”nöjer sig med mindre”.

Jag brukar ju gilla när choklad (särskilt söt choklad som mjölkchoklad) bryter av med något som är lite salt-aktigt, typ rostade nötter, men jag gillar sällan när det är renodlat salt. Det blir liksom too much. Men popcorn verkar ju spännande!

Chokladkakan är rätt tjock och inte indelad i rutor vilket gör den ganska svårbruten. Man måste bryta en rätt stor bit för att få loss något. Dålig design!

Smaken då? Jo, den har faktiskt en tydlig smak av popcorn och popcornbitar, kul! Även saltsmaken funkar förvånansvärt bra då den kommer mitt i smakupplevelsen och inte som en eftersmak så som den gör med vissa andra saltiga choklader (nämner inga namn…).

”Supermilken” då? Den smakar inte riktigt som en mjölkchoklad utan mörkare och inte alls lika krämigt, nästan lite torrt – särskilt i kombination med de torra popcornen samt salt som ju är lite uttorkande. Det känns faktiskt lite som att det ska föreställa en nyttig choklad, typ som när man försöker baka kladdkaka med kvarg eller dadlar och det inte alls blir gott egentligen. Nej, den gick inte riktigt hem.

”Hyfsat god” blir slutomdömet. Kul koncept, kul att testa, kanske att jag ändå vill ha något lite lite mer egentligen.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *