Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Cocoa Ooze-recensioner Del 2: Dark Chocolate Ginger Bar

Här kommer fortsättningen på recensions-serien med Cocoa Ooze-chokladerna som jag köpte i Aberdeen! Här kan ni läsa de tidigare delarna: intro om Aberdeen-resan, del 1.

01

Detta är alltså en mörk choklad-kaka med ingefära ovanpå. Man kan notera ett par saker om konstruktionen:
1. Den har inga tydliga ”rutor”, vilket gör den svårare att portionera på ett bra sätt.
2. Ingefäran är inte särskilt utspridd, utan det ligger ett antal rätt stora ingefärabitar utströsslade på kakan. Det betyder att man om man försöker bryta den i rutor med någorlunda vettig storlek, så kommer man antingen att få en jättestor ingefärabit, eller ingen alls. Inte så himla smart.

Nåväl. Jag bryter en bit och får en enorm ingefärabit på min bit. Grimaserar nästan redan innan jag stoppar in den i munnen, för min erfarenhet av ingefära i choklad är att det smakar MYCKET. Så jag blir riktigt förvånad när den bara smakar… litegrann. Trots att jag tog den stora biten. Faktum är att jag tycker att den smakar ganska lagom för en ingefärachoklad. Själva chokladen är också god och faktum är att detta nog är det första åtminstone någorlunda lyckade försöket till ingefärachoklad som jag har smakat. Ett tips för den som gillar ingefära alltså!

Så bristen är väl då konstruktionen – jag skulle vilja ha rutor och jag skulle vilja ha ingefäran mer jämnt fördelat. (Alla Cocoa Ooze-choklader ser för övrigt ut så här.) Men visst slank den ned ändå!

Cocoa Ooze har en online shop men tyvärr verkar de inte shippa till Sverige. Så ett besök där är ett hett tips om ni har vägarna förbi Aberdeen!

« »

1 kommentar till “Cocoa Ooze-recensioner Del 2: Dark Chocolate Ginger Bar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *