Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Cocoa Ooze-recensioner Del 3: Hazelnut Chocolate Bar

Puh! Äntligen har jag hunnit provsmaka alla choklader som jag köpte i Aberdeen. Här kommer således den sista och avslutande delen i Cocoa Ooze-recensionsserien. Här kan ni läsa de tidigare delarna: intro om Aberdeen-resan, del 1, del 2.

01

Detta är en mjölkchokladkaka med hasselnötkross på. Hasselnötkrosset är mer finfördelat än i traditionella kakor, tycker jag. Det räddar denna kaka lite, som i övrigt lider av samma brister i konstruktionen som de andra Cocoa Ooze-chokladerna – inga rutor att dela efter och ojämnt fördelad smaksättning. Eftersom hasselnötskrosset är såpass finfördelat så blir det dock ändå en förhållandevis jämn smaksättningsfördelning.

Att smaksättningen ligger ovanpå chokladkakan istället för insprängt, är ju dekorativt, men egentligen ganska opraktiskt eftersom det inte sitter fast så väl. Detta blir extra tydligt i hasselnötschokladen då typ hälften av hasselnötskrosset ligger kvar i förpackningen när jag har ätit upp.

Nu ska jag sluta gnälla 🙂 Utöver konstruktionsbristerna så var denna faktiskt riktigt god och slank ned i ett nafs. En traditionell smak som håller, helt enkelt!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *