Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Emils Gustavs White Chocolate Peach & Raspberry

Denna choklad fick jag i födelsedagspresent för ett tag sedan! Jag har nog sett märket Emils Gustavs på någon chokladmässa tidigare men inte smakat det. Emils Gustavs verkar vara ett märke från Lettland och chokladkakorna verkar finnas i hur många smaker som helst. Jag hittar ingen komplett sammanställning (faktiskt inte ens en lista där just denna choklad finns med :P).

Det är alltså en vit choklad med torkade hallon och persikobitar. Jag äter ju inte så himla mycket vit choklad vanligtvis utan tycker att det gör sig bäst i bakverk och mousser. Vit choklad blir ofta lite väl sött och smörigt och så även denna choklad. Den vita chokladen har en stark vaniljsmak vilket jag gillar men det blir sött-sött-sött. Tur då att den torkade frukten är där och tillför lite syrlighet – det gör att balansen ändå blir helt ok. När man får en bit med lite mindre frukt känner man dock att… näe, det här var för smörigt.

Kul vore att prova någon av de andra chokladerna – det finns ju som sagt ett gäng. Får köpa med mig dem på någon chokladfestival 🙂

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *