Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Hur mycket choklad som egentligen är normalt att köpa på en fyra veckor lång resa

Hej på er!

Något som inte märkts i bloggen är att jag var bortrest fyra veckor under sommaren, har nämligen varit i USA och roadtrippat! (Förberedde inlägg till bloggen så att ni inte skulle bli utan, vilket känns som att bra val, särskilt med tanke på det kassa vädret som ju har uppmuntrat till en massa chokladätande gissar jag? :D) Vi gjorde västkusten med rutten Portland – Redwood National Park – Napa – Yosemite – San Francisco – Highway 1 (med tre stopp) – Los Angeles – San Diego – Las Vegas (och Grand Canyon såklart). PUH! Och vilken resa vi har haft! Lite off topic, men hör av er om ni behöver några restips 🙂

Lite mer on topic så har jag brottats med hur mycket choklad som faktiskt är normalt att köpa på sig på en sån här resa. Man vill ju såklart testa så mycket som möjligt som inte går att få tag på i Sverige. Samtidigt har vi ett antal komplicerande faktorer:

  • Mycket går att få tag på via internet nu ändå.
  • Vi hade begränsade möjligheter att förvara saker i rätt temperatur. Det blir varmt både i bakluckan på bilen och på flera av boendena. Känns tråkigt att släpa hem choklad som ändå blir förstörd.
  • Jag har redan jättemycket choklad hemma från Aberdeenresan och annat och kämpar redan med att hinna åtminstone provsmaka, om inte äta upp, allt.

Så det slutade med att jag bara köpte fem st chokladkakor från det fantastiska stället Ghirardelli (mer om detta i ett senare inlägg). Jag såg jättemånga chokladbutiker utöver det, och ba ”shit, här måste jag gå in”, och då var det sånt överflöd att jag liksom inte klarade av att välja ut något att köpa.

Istället satsade jag på sådant som  kunde ätas på plats,  såsom fika och glass. Och detta kommer såklart att rapporteras utförligt till er! Håll utkik de närmsta veckorna här på bloggen för att få höra lite chokladhöjdpunkter från USA! (Har så mycket att berätta att ni kommer att lessna totalt, hehe…)

Här kommer en bild som inte har något med choklad att göra, på Hollywood-skylten.

2015-07-23 20.08.58-1

« »

3 kommentarer till “Hur mycket choklad som egentligen är normalt att köpa på en fyra veckor lång resa

  1. Haha, så där tänkte jag också efter en Berlinresa.
    Hur många inlägg kan man göra om all choklad…det tog ju aldrig slut 🙂
    Jag kör lite samma metod, att äta, smaka och uppleva så mycket som möjligt på plats, men tar med mig minimalt hem.
    Bra att känna till om man flyger, är att packa all choklad i handbagaget annars är risken stor att den blir förstörd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *