Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Höjdpunkter från USA, del 1: Salt & Straw i Portland

Nu är det dags att börja delge lite höjdpunkter från USA-resan! Först ut är Salt & Straw som är en ganska känd glass-kedja särskilt i Portland (finns även i Los Angeles). Salt & Straw är en av de ställen som kommer upp allra mest frekvent när man söker på resturanger och caféer i Portland, och det vill säga någonting eftersom Portland är en riktigt bra resturang- och café-stad.

Lämpligt nog var det värmebölja när vi var i Portland, och vi hade just promenerat x antal kilometer i den 30+-gradiga stekande solen. Så när vi såg att det fanns en Salt & Straw i närheten rådde det ingen tvekan om att vi skulle dit! De två kvarteren som vi behövde gå för att komma dit var dock typ de längsta jag någonsin har gått…

Salt & Straw serverar hemmagjord glass i en mängd spännande och roliga smaker, och de har även speciella smaker varje månad utöver standardsmakerna. (Här kan ni läsa om alla smakerna.)

Dessa smaker fanns vid vårt besök:

salt and straw 1

Jag tog ”Chocolate gooey Brownie” såklart 🙂 Den var ungefär som Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie. Chokladglass med chokladbrownies. Det vill säga – inte fel, men inte heller revolutionerande. Ett säkert kort, helt enkelt.

salt and straw 2

Jag var även sugen på den där ”Freckled Woodblock Chocolate” men jag förstod aldrig vad det betydde, så jag vågade inte ta den. När jag nu i efterhand läser beskrivningen på hemsidan verkar den riktigt tuff, så jag ångrar mig litegrann 🙁

Ps. Om man ska ge någon kritik så tycker jag att det borde vara svalt i en lokal som serverar glass. Just sayin’.

« »

2 kommentarer till “Höjdpunkter från USA, del 1: Salt & Straw i Portland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *