Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Höjdpunkter från USA, del 3: Ghirardellis i San Francisco

Här kommer del 3 i rapporten från USA-resan! Här hittar ni tidigare delar: intro, del 1 (Salt & Straw i Portland), del 2 (Chocolate Heaven i San Francisco).

Ghirardelli Square i San Francisco är helt klart ett måste för en chokladälskare. Ghirardelli Chocolate Company är en chokladtillverkare som idag ägs av Lindt. Ghirardelli grundades i början av 1800-talet och har haft sitt centrum i San Francisco sedan 1852.

Ghirardelli Square är ett kvarter i närheten av kända Fisherman’s Wharf i San Francisco som under ca 60 år var högkvarter för Ghirardelli och huserade bl a produktionen av chokladen. Idag är Ghirardelli Square närmast en helig plats för oss chokladomaner och huserar minst tre stycken Ghirardellibutiker.

ghirardelli-1

Alla butiker är kombinerat butik och glasscafé (om än med lite olika fokus). Vi började med att ta en smarrig glass på det ena! Vi ville egentligen ha en ”Treasure Island” (Warm Brownie Sundae) men, hör och häpna, browniesarna var slut! Hur är det möjligt! Skandal! Kaos och panik! Som de lugna och sansade människor vi är fattade vi dock ett noga övervägt och genomtänkt beslut att ta en ”Crissy Field” (Cookie Bits Sundae) istället. Den var hyfsat god, men lite mycket grädde och lite för lite brownie 😉

ghirardelli-2

ghirardelli-3

Sen strosade vi vidare och besökte plikttroget alla butiker. Ghirardellis fokus är chokladkakor (de har alltså inte praliner och sånt) och de säljer dem som hela kakor, eller i portionsförpackningar. Jag köpte fem smaker som jag såklart kommer recensera här på bloggen!

ghirardelli-4

ghirardelli-5

ghirardelli-6

ghirardelli-7

« »

3 kommentarer till “Höjdpunkter från USA, del 3: Ghirardellis i San Francisco

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *