Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Höjdpunkter från USA, del 4: Lappert’s Ice Cream i Sausalito

Här kommer del 4 i rapporten från USA-resan! Här hittar ni tidigare delar: intro, del 1 (Salt & Straw i Portland), del 2 (Chocolate Heaven i San Francisco), del 3 (Ghirardelli’s i San Francisco).

Sausalito är en liten pittoresk stadsdel/ort precis utanför San Francisco. Sausalito är supermysigt drar till sig både turister och lediga San Francisco-bor på fina dagar. Stan liknar Vaxholm utanför Stockholm på många sätt tycker jag! Sausalito är också känt för sitt husbåtscommunity, det är nämligen flera kvarter med husbåtar där! Supermysigt att strosa runt i (och intressant sätt att bo).

När man är i Sausalito på en solig dag måste man såklart äta glass. Vi kollade på Foursquare vilka glasställen som fanns och begav oss sedan mot det bäst ratade, Lappert’s Ice Cream. Lappert’s verkar vara oerhört populärt för kön ringlade lång och det var trångt och hätsk stämning där inne.

Vi slog till på två kulor med de chokladigaste smakerna som fanns:

”Thatch Roof Sundae” – Vaniljglass med chokladfudge och chokladmandlar
”Hana Road” – Chokladglass med marsmhallows och nötter

lapperts

Det lät ju lovande, men detta blev tyvärr oerhört sliskigt. Faktum är att vi inte ens lyckades äta upp allt (trots att vi var två som delade!) innan vi mådde dåligt av sockerchock (och då är jag ändå en chokladbloggare och således ganska tålig om man säger så…). Så tyvärr, ingen hit! Varken smakmässigt eller upplevelsmässigt (på grund av den hetsiga stämningen).

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *