Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Höjdpunkter från USA, del 5: Världens största chokladfontän på Bellagio

Här kommer den femte och avslutande delen i rapporten från USA-resan! Här hittar ni tidigare delar: intro, del 1 (Salt & Straw i Portland), del 2 (Chocolate Heaven i San Francisco), del 3 (Ghirardelli’s i San Francisco), del 4 (Lappert’s Ice Cream i Sausalito).

Hur många av er har hängt med sedan 2009? Då skrev jag nämligen om världens största chokladfontän som återfinns på Bellagio Hotel & Casino i Las Vegas! I somras fick jag chansen att se den på riktigt!

Chokladfontänen ligger i butiken Jean Philippe Chocolates som ligger i ett hörn och faktiskt var rätt svår att hitta. Men när vi väl hittade hörnet var där fullsmockat med folk!

Chokladfontänen är 8 meter hög och cirkulerar inte mindre än 2 ton (!!) choklad. Helt sanslöst.

bellagio-1

bellagio-2

Det som bilderna dock inte förtäljer är att hela spektaklet ser fruktansvärt äckligt ut! 😛 Chokladen är liksom stelnad i kanten av skålarna och det är bara i mitten som det ens är flytande. Dessutom börjar man snabbt fundera på hur gammal den här chokladen egentligen är, i och med att den inte är till för att ätas kan man tänka sig att de inte byter ut den så ofta…

Nej, jag föredrog faktiskt Bellagios riktiga fontäner!

bellagio-3

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *