Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Ghirardelli-recensioner, del 3: Milk Chocolate Brownie

När jag var i San Francisco i somras köpte jag på mig inte mindre än fem stycken chokladkakor från deras legendariska chokladtillverkare Ghirardelli’s (här kan ni läsa mer om mitt besök på Ghirardelli Square). Dessa håller jag nu på att recensera i en recensionsserie! Här hittar ni de tidigare inläggen i serien: del 1 (hallon) och del 2 (mandel).

Näst ut är chokladkakan ”Milk Chocolate Brownie”, som Ghirardelli beskriver som ”slow-melting milk chocolate bar is filled with decadent brownie flavored filling.”

ghirardelli-brownie-1

En olycklig och komplicerande faktor när det gäller denna choklad är att den tyvärr fick ta lite stryk vid hemtransporten. Den blev liksom lite smält och tappade formen. Men jag tycker mig vara så rutinerad att jag ändå kan ge den ett rättvist omdöme, so here goes:

Det första man kanske reagerar på är att det på förpackningen står ”Artificial flavour”. Typiskt amerikanskt! (På de andra chokladerna stod det i alla fall ”With Other Natural Flavour”, vilket ju dock var ganska kryptiskt…) Men denna lilla detalj ska inte få stoppa mig såklart 🙂

Jag dras ju till allt med väldigt mycket choklad som bin dras till honung, typ. Ett exempel är Lindts chokladkaka med chokladmousse och chokladsås som bara imploderar i en kladdig chokladfest när man tar en tugga av den. Men om jag verkligen ska rannsaka mig själv så är det nog inte dessa superchokladiga smaker som jag uppskattar mest, utan jag brukar föredra choklad med insprängda bär, eller choklad med nötter som bidrar med lite sälta.

Och så blir det liksom även med denna: När jag står i affären och girigt väljer bland alla smaker så är denna den första som mina blickar dras till, men i ärlighetens namn är den inte våldsamt spännande. Det är mjölkchoklad med chokladfyllning. Innovationspoäng: 0.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *