Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Tjocka bräck med rostade hasselnötter från Ölandschoklad

Dags för recension av bräcken jag köpte från Ölandschoklad på Bak- och Chokladfestivalen! Vid denna tidpunkt så var jag fullt upp i min besatthet av frågan om huruvida nötter är godast i ljus eller mörk choklad, så jag köpte såklart ett ljust och ett mörkt bräck.

De kallas för ”tjocka” bräck och är ungefär 5-10 millimeter, beroende på om du får en kant- eller en mittenbit. Som de bräck de är så har de inga rutor eller riktlinjer för hur man ska bryta, utan man bryter lite hur som helst. Det blir inte heller alltid som man tänkt sig när man bryter dem, utan både choklad och nötter flyger lite åt alla håll. Lite småopraktiskt, tyvärr.

Vi börjar med den mörka chokladen. Den är SÅ god! Perfekt chokladsmak – inte för bitter, inte för söt. Med krispiga nötter, mums mums mums! Den är visserligen opraktisk att äta, men kompenserar för det med sin smaskighet.

När det gäller den ljusare chokladen så tycker jag tyvärr att den är för söt. Inte ens de rostade nötterna lyckas väga upp sötheten (och de brukar ju ta udden av den värsta sötman). Missförstå mig rätt, den är absolut inte äcklig på något sätt. Den är god och visst slinker den ned. Men den är inte lika top notch som den mörka var. Tyvärr!

Så var det bevisat ännu en gång – mörk choklad med nötter är godare än ljus choklad med nötter, trots att det borde vara tvärtom…

Bräck från Ölandschoklad

 

« »

2 kommentarer till “Tjocka bräck med rostade hasselnötter från Ölandschoklad

  1. Riktigt snygga måste jag säga! Älskar hur det kommer mer och mer handgjord choklad med fina färger och former. Kan också tänka mig att den mörka är godast precis som du säger. Ibland är det lite märkligt att sitta och recensera choklad – jag menar, choklad är ju alltid choklad! Även de som får lägst betyg hos oss brukar ju slinka ner efter ett tag om man säger så..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *