Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Oreofudge

Hej på er! Idag ska ni få ett recepttips på ett supersmarrigt julgodis, nämligen oreofudge! Jag gjorde denna för ett par dagar sedan och alla älskade den. Den gick åt i ett nafs! Lättgjord ar den också.

Receptet hittade jag här hos Tidningen Hembakat.

Oreofudge

Du behöver

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
1 paket Oreokakor

Gör så här

1. Smält chokladen och blanda ihop med smöret. Vattenbad är absolut bäst för att chokladen inte ska bli klumpig eller bränna fast, men jag hade inget att göra ett vattenbad med som skulle rymma 400g choklad, så jag smälte chokladen lite lagom wild and crazy direkt i kastrullen ändå, och det funkade fint!

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.

3. Skär Oreokakorna i mindre bitar.

4. Blanda försiktigt ner de flesta kakbitorna i smeten (spar 1-2 nävar till garnering).

5. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över resten av kakbitarna ovanpå smeten.

6. Låt chokladen stelna i kylen. Skär den i rutor med en vass kniv.

Oreofudge

Oreofudge

Omdöme

MUMS! Så himla gott. Den lena fudgen liksom smälter i munnen och de krispiga oreokakorna passar perfekt ihop. Det blir en bit till, och en bit till, och en bit till… 🙂

Hur god fudgen blir hänger ju såklart på hur bra choklad man använder, så det är viktigt att ni använder en bra kvalitetschoklad. Inget som bara heter ”block” alltså 😉

Jag måste dock erkänna att jag är lite osäker på om detta verkligen är fudgekonsistens? Ska inte fudge vara liksom, ganska segt? Och fastna i tänderna sådär jobbigt? Det gör inte denna, den bara smälter, men den är himla god ändå!

Omdöme: 4/5

Svårighetsgrad

Det är ju alltid lite slabbigt med att smälta choklad och få det bra och klumpfritt, och särskilt i såhär stora mängder. Men det är få ingredienser och få moment!

Svårighetsgrad: 2/5

« »

2 kommentarer till “Oreofudge

    1. Aha! Jag trodde fudge skulle vara lite mer som kola, seg. Men bra att veta att jag har lyckats då 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *