Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Recension: bakelser från RC Chocolat

RC Chocolat hävdar jag har de godaste chokladbollarna i stan. Så varje år på Chokladfestivalen går jag till deras monter och köper chokladbollar. Många chokladbollar. I år visade sig att chokladbollar inte kom med till festivalen. Kris.

Nåväl tänkte jag och köpte istället två ”bakelser” som såg lite festliga ut.

Nedan kommer en recension av detta. Hävdar såhär i efterhand fortfarande att chokladbollarna är det som gäller.

Ljusa bakelsen (som jag insåg vi inte hade bild på men som består av en kaka med kola och chokladkräm): i och med att den ljusa varianten består av en ganska tjock ljus smörkakeliknande kaka, så är den första tuggan bara deg. Sådär. Nästa tugga blir lite söt choklad och därefter en väldigt salt kola, som iförsig är en trevlig överraskning men den är så salt så eftersmaken av salt är det enda man har kvar när bakelsen är slut.

Allt som allt känns det som att proportionerna i denna skapelse är lite fel, jag skulle inte köpa detta igen.

Mörka bakelsen: mjuk kakdeg med chokladkräm inuti. Nötter ovanpå. Den mjuka kakan smakar ingenting samt är torr. Krämen har en god chokladsmak men i och med att kakan är smaklös äter man bara chokladkräm vilket iförsig är trevligt men jag hade nog väntat mig mer än så.

2015-10-09 13.38.22

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *