Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Våra allra bästa tips till Alla Hjärtans dag

På söndag smäller det – Alla hjärtans dag! Har du inte bestämt dig för hur du ska fira ännu? Det gör inget – idag håvar Chokladbloggen fram sina bästa tips!

Singel?

Är du singel och Alla hjärtans dag-hatare? Misströsta inte. Många av aktiviteterna nedan går lika bra att göra med en god vän, ett kompisgäng, en nära släkting eller ett husdjur.

För övrigt tycker jag det är rent ut sagt för jävligt att den kommersiella versionen av Alla hjärtans dag tar sin form som någon slags firning av tvåsamheten. Så himla töntigt. Kärlek kan ju finnas på alla möjliga håll. Vänner, kollegor, husdjur, familj, till dig själv, you name it. Jag tycker att Alla hjärtans dag borde vara en dag att sprida lite extra kärlek, glädje och ljus. Vore det inte underbart om 2016 blev året då 14 februari gick till att vara Allmänna Glädje- och Kärleksspridardagen? 🙂

Resturangbesök

För dig som: Gillar god mat men är ganska lat. Har någorlunda god ekonomi. 

En klassiker! Men ärligt talat, hur nice är det inte att gå på en sjysst resturang och äta lite god mat? Här är restaurangvalet den kritiska frågan och det gäller att hitta en lagom nivå. Man vill ju gå på ett ställe man inte går på vanligtvis, samtidigt som man vill ha en garanti att maten i allmänhet och efterrätten i synnerhet håller riktigt hög standard.

Hemlagad middag

För dig som: Tycker det är ROLIGT att laga mat (ingen borde slava i köket på Alla hjärtans dag). 

Också en klassiker. För den som gillar att pyssla i köket kan även själva matlagningen bli en mysig aktivitet att göra ihop.

Men krångla inte till det – laga din/er favoriträtt! Inget slår liksom hemlagad lasagne, eller en krämig pasta, eller hemlagad pizza, eller varför inte tacos? Och så en chokladmousse på det. Mmm.

Choklad- och rödvinsprovning

För dig som: Inte är så lättpåverkad av alkohol. För det är onajs att somna med rödvinsfylla kl 20 på Alla hjärtans dag.

Köp hem ett gott rödvin och lite olika sorters fin choklad! Smaka, prata och jämför. Vilken är godast? Vilken passar bäst till vad? Och varför? Extra roligt om ni läser på lite och nördar ner er i de olika sorterna!

Lyxfika

För dig som: Vill fira på dagtid. 

Vad sägs om en lyxig Afternoon tea med lite bubbel?

Om du har panik

För dig som: Kl 17 på Alla hjärtans dag fortfarande inte har kommit på vad du ska ge din käresta. Eller kanske för dig som inte har möjlighet att spendera dagen med din käresta och måste köpa en present?

Okej. Det allra trevligaste är ju att hitta på något trevligt tillsammans. Men ibland är det helt enkelt inte möjligt. I så fall kan man försöka komma undan i alla fall detta år med någonting köpt. Men se då för guds skull till att det är en bra present! Dammiga gelehjärtan är helt enkelt förbjudna. Istället kan du till exempel köpa något av följande:

Alla hjärtans dag-fest

För dig som: Är singel och över 18.

Detta körde jag 2014 när jag var gräsänkling (sambon jobbade utomlands några månader) och det blev så himla roligt och lyckat! Receptet är enkelt:

  1. Samla dina singel-kompisar
  2. Förfesta med goda drinkar och godisshottar
  3. Gå ut och dansa på något roligt ställe!

Man skulle kunna tro att det är många desperata ute och raggar på krogen på Alla hjärtans dag, men så var faktiskt inte fallet när vi var ute. Men det kan nog bero på vilket ställe man väljer. Välj ett säkert kort, ett ställe som du vet har trevlig stämning och bra musik – inte en köttmarknad.

Bonustips: Detta är ett supertillfälle att bjuda med folk du vanligtvis inte umgås med!

Lyxig egentid

För dig som: Trivs i ditt eget sällskap och behöver lite lugn och ro.

Jag tänker takeaway från favoritrestaurangen, mjukisar, nån god choklad och en hög tidningar. Skulle inte banga på det.

Sprida kärlek till bättre behövande

För dig som: Trots ovanstående tips tycker att Alla hjärtans dag bara är kommersiellt bjäfs.

Ok, så du tycker fortfarande att Alla hjärtans dag är världens mest idiotiska högtid. I så fall – passa på att använda dagen till en god gärning genom att sprida lite ljus och kärlek till någon annan. Exempel på aktiviteter:

  • Jobba på ett härberge/soppkök
  • Bjuda in den gamla ensamma tanten en våning upp på fika
  • Skriv små postits med fina ord och stoppa ned i fickan på främlingar på stan
  • Lovebomba dina vänner, släktingar, kollegor genom att berätta för dem vad som gör just dem så jäkla bra!
  • Använd Invitationsdepartementet för att hitta någon att bjuda hem på middag för att öva svenska

Ja, detta var våra allra bästa tips! Hoppas att alla har kunnat hitta något som tilltalar dem. Berätta gärna i kommentarerna vad just DU ska göra på Alla hjärtans dag i år!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *