Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Côte d’ Or Lait-Melk

Bra med att ha en chokladblogg är att man ibland får choklad av vänner och bekanta som de vill ha ens omdöme om 🙂 Denna choklad fick jag av en kollega. Det är hennes favoritchoklad och den importerar hon från Schweiz (men enligt mina googlingar ska den faktiskt även finnas i Sverige).

Côte d’ Or är en producent av belgisk choklad som sedan 1990 ägs av Mondolez International (samma bolag som äger Marabou). De är störst i Belgien (där konsumeras 600 miljoner Côte d’ Or-produkter varje år, helt galet).

Just denna kaka är alltså en vanlig mjölkchoklad, men smaken är faktiskt rätt speciell. Det är liksom en rökig/bränd ton som tar udden av den värsta sötan. Sen tycker jag ibland att den är lite mintig också. Men den är alltså inte alls smaksatt utan helt vanlig mjölkchoklad. Den första rutan tyckte jag var ganska märklig men detta är verkligen en choklad som blir godare ju mer man äter av den. Och vips har man satt i sig hela kakan.

Côte d' Or Lait-Melk

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *