Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Magnumglassar vi minns, del 3: Chokladbloggens topplista

Vad passar väl bättre såhär på vårkanten än en härlig trip down memory lane? Under våren har vi ju gjort en riktig djupdykning i Magnums historia och gått igenom alla glassar genom åren (här hittar du de tidigare inläggen om 1990-talet respektive 2000-talet). Idag ska vi avsluta serien med att titta tillbaka på våra allra största favoriter genom tiderna!

Chokladbloggen presenterar, inte helt utan stolthet:

Magnum Hall of Fame

1. Magnum Infinity Chocolate

Mörk choklad-glass med chokladrippel doppad i mörk choklad med kakaonibs. Såldes ca 2012.

Kvadrupel-choklad! Kan det bli bättre? Men det är inte det faktum att de för en gångs skull krämat på ordentligt med chokladen som gör att denna förtjänar förstaplatsen. Utan det är det faktum att de även tänkt till kring konsistensen! Konsistensmässigt så har denna glass nämligen allt – krämig glass och rippel, knäckigt skal och krispiga kakaobönor. Alla delar i härligheten kompletterar och förstärker varandra och smälter ihop i en enda chokladsymfoni!

Magnum Infinity Chocolate

 

2. Magnum Temptation Chocolate

Vaniljglass, browniebitar, chokladsås, bitar av vit choklad och överdrag av mörk choklad. Såldes ca 2009-2010.

Även denna en choklad med extra allt där man inte snålat på någonting utan gått crazy med innehållet. Vi gillar’t! Glassen blir snuvad på förstaplatsen på grund av sin avsaknad av krisp. All choklad behöver ett krisp!

 

Magnum Temptation Chocolate

3. Magnum Double Chocolate

Chokladglass doppad i två lager med choklad och chokladsås därimellan. Såldes ca 2000.

Kanske att några av er blir förvånade över att denna inte ligger högst, med tanke på hur mycket vi hyllat den? Missförstå mig rätt: Ja, jag älskar Magnum Double Chocolate. Mer chokladhimmel än så blir det liksom inte. Men den är rätt otymplig att äta – det rinner och kletar och har sig, så användningstillfällena blir något begränsade. Därav tredjeplatsen.

Magnum Double Chocolate

 

4. Magnum Intense

Vaniljglass med tryffel i mitten. Såldes ca 2004.

Jag åt denna en hel del, men den var även ganska märklig. Den kalla glassen som smälte i munnen, och helt plötsligt kom man till en stenhård tryffel? Tryffel ska förvaras rumstempererat och inte frysas. Hm.

Magnum Intense

5. Magnum Colombia

Vaniljglass med kafferippel doppad i choklad med kaffebönor. Såldes ca 2007.

Denna får en femteplats eftersom det ju tyvärr inte är världens chokladigaste glass. Däremot så ÄLSKAR jag ju kaffe i allmänhet och kombinationen kaffe och choklad i allmänhet, så denna blev ändå min go to-glass under en period i brist på annat.

Magnum Colombia

Bubblare

Här listar jag de glassar som jag misstänker att jag hade älskat, men som jag aldrig fick chansen att prova.

Magnum Seven Deadly Sins, Frosseri

Mörk choklad-glass doppad i vit choklad. Såldes 2003.

Spännande med kombon mörk och vit choklad! Denna hade jag väldigt gärna vilja smaka. Och de har verkligen träffat mitt i prick med namnet ”Frosseri”.

Magnum Frosseri

Magnum Five Kisses, Gateau au Chocolat

Chokladglass med chokladsås och brownies, doppad i mjölkchoklad, såldes 2013.

På många sätt lik Magnum Temptation Chocolate. Hade säkerligen älskat denna, men den var ju helt jäkla omöjlig att få tag på…
Magnum Five Kisses Gateau au Chocolat

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *