Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladbollarnas Hall of Fame

Idag är det chokladbollens dag! En av årets största högtider enligt oss. Denna fantastiska, fabulösa och sprudlande dag infaller alltså den 11 maj varje år.

Detta firar vi med att blicka tillbaka på de 7 godaste chokladbollarna vi någonsin ätit! En slags Chokladbollarnas Hall of Fame, helt enkelt.

Without much further ado – vi dyker rakt in.

Chokladfabrikens chokladboll

Liten, men naggade god. Billig (under 20-lappen) så att du har råd med flera. Kompakt och krämig, chokladig och precis lagom perfekt kaffe-ton.

Chokladfabrikens chokladboll

Christinas helt vanliga chokladbollar

Fin-fik i all ära, men när man får till det där perfekta hembaket så tar det dekadensen till en helt egen nivå (om inte annat för att man kan sätta i sig större mängder)! Detta är ett enkelt standardrecept på chokladbollar och är himmelskt gott. Ibland är det enkla det bästa!

chokladbollar-2

Espresso Houses chokladboll

Espresso House är ju inte direkt kända för sin mumsiga fika, men ett säkert kort har de: chokladbollen! Denna chokladboll är underbart krämig, doppad i choklad och lite extra lyxig helt enkelt.

 Chokladboll på Espresso House

Delicatobollen

VI ÄLSKAR DELICATOBOLLEN! Delicatobollens speciella kaffebetonade smak, krämigheten, mmmmmmmmmmmmmm………….!!!!! En favorit vi ALLTID kommer att komma tillbaka till.

Delicatoboll

Chokladbollen på Frida & Jag

Chokladbollen på caféet Frida & Jag (som tyvärr har stängt ned… R.I.P.) blev utnämnd av Elena till ”Stockholms bästa chokladboll” 2012. Perfekt kaffe- och chokladbalans, doppad i ett tjockt lager med choklad. Tänk att ingen mer någonsin får avnjuta just dessa gudomliga chokladbollar. Det är en tragedi.

Chokladboll på Frida & Jag

Wannabe-Delocato-chokladbollar

Ett hemma-bak där vi deltog i ”Månadens sötsak” och försökte återskapa våra älskade Delicatobollar. Pilligt och omständigt som fan, men riktigt gott! Snacka om lyxchokladbollar.

Wannabe-delicato-chokladbollar

RC chocolats chokladbollar

Chokladbollarna från RC chocolat med Valrhona-choklad är nog den godsak vi skrivit om allra flest gånger i bloggen… eller vad sägs om denna digra lista på hyllningsinlägg:

Vi brukar köpa dem på Chokladfestivalen men förra året (2015) fanns de inte där. Tror det får bli en tur till deras butik i Sigtuna snart… dreggel dreggel…

Chokladboll från RC Chocolat

Tipsa oss om chokladbollar!

Vilken är din favorit-chokladboll? Tipsa oss i kommentarsfältet! 🙂

« »

4 kommentarer till “Chokladbollarnas Hall of Fame

    1. Ja, Espresso houses chokladboll är helt klart underskattad! Chokladboll och te (eller kanske kaffe i mitt fall) på fikat är ju en klassiker!

  1. Vilket frestande inlägg! Av dessa har jag bara smakat Delicato och Espressohouse och gillar båda fast dom är lite olika. Chokladboll blir sällan fel 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *