Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

De 5 godaste glassarna vi ätit, och ett sidospår

Hej alla glassälskare! Idag ska vi titta närmare på något mycket viktigt – särskilt så här i sommartider. Nämligen vilka glassar som egentligen är godast. I give you: Chokladbloggens glass-topplista!

1. Mövenpick Swiss Chocolate

Mövenpick Swiss Chocolate Glass

Denna glass upptäckte jag när vi var i Turkiet 2014 och man kunde beställa den på skopa vid poolen. Jag åt på fullaste allvar denna glass minst en gång om dagen hela veckan. Och det vattnas fortfarande i munnen när jag tänker på den. Läs hela hyllningen här.

2. Ben & Jerry’s Coconutterly Fair

Ben & Jerry's Coconutterly Fair Glass

Jag misstänker att detta är ett val som förvånar många av er. Varför inte Fudge Brownie? Eller Chocolate Therapy? Eller New York Super Fudge Chunk (eller vad den nu heter)? Jo, för att denna glass är så mycket mer spännande än alla dessa! Coconutterly Fair överraskar på ett helt annat sätt. Det är swirl! Det är crunch! Det är inte bara choklad, utan även kokos och karamell. Och allt smälter ihop i en härlig och fantastisk symfoni! Hallelujah! Här kan ni läsa mer om härligheten.

Ben & Jerry’s har tyvärr slutat att sälja denna glass i halvlitersförpackningar, men enligt rykten ska denna fortfarande finnas att köpa på skopa i Ben & Jerry’s glassbutiker. Den kommer i alla fall jag att mumsa på i sommar!

3. Häagen-Dazs Belgian Chocolate

Häagen-Dazs Belgian Chocolate Glass

En glass som på förpackningen inte ser ut att vara en väldigt medelmåttig chokladglass men oj vad den överraskar! Chokladglass med små bitar av choklad i perfekt proportion. En favorit vi alltid kan återkomma till. Här kan ni läsa vår recension.

4. Triumf Delicatobollsglass

Triumf Delicatobollglass

Denna goding har vi skrivit om här. Jag citerar:

”Det var den hittills enda kaffe-/moccaglass jag tyckt om. Till detta serveras stora delicatobollsbitar och chokladsås. Du får verkligen delicatobolls-smaken, och den passar fantastiskt bra som glass! Dessutom är glassen sådär fantastiskt mjuk och krämig (inte stenhård som B&J tenderar att vara).”

5. Carte D’Or Fever For Chocolate (RIP)

Recensionen av denna glass var faktiskt ett av våra allra första inlägg på bloggen! Så det är ju lite extra kul. Tyvärr tillverkas inte glassen längre, men vi kan fortfarande minnas den underbara krämigheten och perfekt balanserade chokladsmaken. Oh, nu vattnas det i munnen. Carte D’Or Fever For Chocolate, vi saknar dig!

Carte D'Or Fever for Chocolate

 

Sidospår: Typ all frozen yoghurt i hela världen

Och slutligen en glass, eller snarare ett glasskoncept, som tyvärr inte platsar på listan på grund av minst sagt långsökt chokladkoppling. Men som jag likförbannat alltid återkommer till: Frozen Yoghurt på ställen där man får ta glass och tillbehör till. Ett fenomen som tack och lov blivit allt vanligare under de senaste åren, även i kalla Sverige! Men den första riktigt bra frozen yoghurt-glassen jag åt var på Creamy Cow i Nice. Åååååååh.

Finns din favoritglass inte med på listan?

Vilka är era favoritglassar? Tipsa oss gärna! Vi lägger mer än gärna ner hela vår sommarledighet på att testa glass 🙂

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *