Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Lindt Mousse Chocolat

Chokladmousse är nog en av mina favoritdesserter och alltid ett säkert kort. Tar man en chokladmousse som efterrätt på någon godtycklig restaurang, blir man väldigt sällan besviken. Chokladmousse är dessutom ett säkert kort när man ska bjuda på dessert hemma! Svårt att misslyckas med 🙂 Och till och med de chokladmousser som man gör på pulvermix brukar bli åtminstone ätliga (även om de såklart inte kommer upp i närheten av den nivån som en bra ”äkta” chokladmousse).

Till min glädje hittade jag nyligen pulvermix från Lindt i Lindts butik i Mall of Scandinavia. Lindt Mousse Chocolat heter den och den såg såg härligt mörk, förförisk och lyxig ut. Så jag kunde såklart inte låta bli att slå till!

Lindt Mousse Chocolat Förpackning

Själva tillagningsproceduren är barnsligt enkel – vispa ned pulvret i kall mjölk. Låt stå i en timme, minst.

Här gjorde jag dock den första missen… vi kunde helt enkelt inte hålla oss, utan bestämde oss för att äta moussen efter 30-40 minuter. Det medförde tyvärr att den (antar jag) inte riktigt fått rätt konsistens. Så mitt tips till er: bärga er! Och börja med moussen i tid! Börja inte när ni redan är sugna 😛

Smaken då? Jovars. Det smakar choklad, och lagom med choklad. Och lagom sött – sött och dessert:igt, samtidigt som det inte blir sliskigt. Men det smakar tyvärr också ganska mycket pulver, eller pulverchoklad. Lite mjöligt liksom kanske.

Vi åt chokladmoussen med färska hallon, vilket jag rekommenderar. De bryter av fint mot den krämiga och kanske något mastiga chokladsmaken. Och det är fint med en kontrast i konsistensen mot den krämiga (kanske geggiga i vårt fall) moussen.

Ja, mjölighet till trots så slank ju Lindt Mousse Chocolat ändå ned. Två portioner till och med. Så ja. Kul att testa och en enkel dessert, men kanske inte så lyxigt som det ser ut på förpackningen.

Lindt Mousse Chocolat Tillagad

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *