Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

7 spexiga smaksatta choklader från Rococo, del 2

Idag recenserar vi de sista chokladerna från fantastiska Rococo för denna gång! Det blir fyra stycken små och spexiga choklader från det lilla recensionskittet. (De andra tre kan ni läsa om här.)

Smaksatta choklader från Rococo 2

Violet

Beskrivs av Rococo som följer:

”In this bar our 65% organic dark chocolate blend is combined with steam distilled organic rose essential oil. This makes an interesting comparison with the milk Rose Otto bar – the dark cocoa solids release the scent of the oil much more gradually.

This wrapper is an original watercolour by Rococo’s founder and designer Chantal Coady, part of a hand-coloured floral set.

Chantal’s Tasting Notes Queen of oils, after gold leaf organic violet oil is our most expensive ingredient. Worth every penny for the way its peerless delicate perfume suffuses the dark chocolate.”

Alltså… nej, tyvärr. Jag förstår mig inte på choklad med smak av blomma. Enligt mig känns det som att råka slicka på en tvål. Eller råka spruta parfym i munnen. Nej. Jag är ledsen. Detta var för svårt för till och med oss.

Basil & Persian Lime

Rococos beskrivning:

”A complex and unusual bar that’s perfect for red wine lovers and people who prefer deep, savoury flavours. The first flavour to hit is the basil, aromatic and almost aniseedy, followed by the depth and earthy sourness of dried Persian lime.

Rococo’s chocolate blend includes cocoa beans from our own Grococo farm in northern Grenada and a little extra cocoa butter for a silky texture, and the name bee bar refers to the bee motifs on our chocolate mould.

Chantal’s Tasting Notes Tangy, intense Persian lime lifted with peppery, aniseedy basil. The fusion of these elements gives this bar a wine-like complexity. If you like Shiraz, you must try this bar!”

En 65%-ig choklad med basilika och persisk lime. Ok, tillåt mig att vara lite smått skeptisk. Men vi smakar såklart allt!

Jag tar en bit och placerar den nästan lite ängsligt i munnen. Är liksom beredd på att det ska smaka superduperkonstigt och äckligt. Men… det gör det inte. 🙂 Det smakar… choklad. Med en svagt kryddig och ganska fräsch ton. Ja, denna kombination funkar faktiskt, antagligen tack vare smakernas måttlighet, riktigt bra. Jag tror även det är tur att de använt basilika-olja och inte torkad basilika, så att man slipper få några regelrätta basilika-blad i munnen.

Och det är ju en jäkla kul kombo.

Dark Chocolate 65% Cocoa

Den här är ju faktiskt inte smaksatt med något särskilt, så jag vet faktiskt inte riktigt varför den kom med i det här paketet. Men det spelar inte så stor roll.

Rococ beskriver denna som följer:

”With this bar you can taste our fruity organic dark chocolate blend in a mini bee bar, named after the bee motifs on the chocolate mould.

The blend includes cocoa beans from our own Grococo farm in northern Grenada and includes a little extra cocoa butter for a silky texture.

Chantal’s Tasting Notes A fruity dark organic chocolate based on Caribbean cocoas, including beans from our own farm in Grenada. Smooth and toasty.”

Denna choklad har en mörk, fruktig och dov smak. Jag föredrar ofta choklader med lite ”lättare” ton, men uppskattar ändå chokladens fantastiska kvalitet. Och visst har den fått en otroligt härlig och silkig textur tack vare det extra kakaosmöret.

Honeycomb Crunch

Rococo säger:

”Crunchy honeycomb pieces in silky smooth milk chocolate.

Rococo’s 40% cocoa organic milk chocolate blend includes cocoa beans from our own Grococo farm in northern Grenada and a little extra cocoa butter for a silky texture.

Chantal’s Tasting NotesA trip down memory lane. It is hard to resist this classic tuck shop special of crunchy honeycomb in rich milk chocolate. Even has converts in the diehard dark chocolate tribe!”

Honeycomb är ju hyfsat ovanligt i Sverige, men redan förra året testade jag ju en annan choklad med just honeycomb, nämligen den från Cocoa Ooze. Den recensionen hittar ni här.

Rococos choklad blir, precis som Cocoa Oozes, lite för sliskig. I söt mjölkchoklad behöver man ha något som bryter av snarare än extra sötma. Med det sagt, så slank den ju ändå ned. Godismonster som man är. 🙂

Inköpsställen

I Sverige kan man bland annat köpa Rococos choklad i Berikssons webbshop.

Ännu mera Rococo

Nästa måndag får ni höra vad vi tyckte om de resterande fyra smaksatta chokladerna! Men tills vidare: Här hittar ni våra tidigare Rococo-recensioner:

Detta inlägg innehåller produktprover från Beriksson, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *