Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladansiktsmask

Som chokladbloggare får man ofta alla möjliga roliga chokladrelaterade saker från alla möjliga vänner och bekanta i testsyfte. Alla vill bjuda en på choklad och höra vad man tycker. Lyxigt va! Men denna gång var det inte choklad man äter, utan en chokladansiktsmask som min mamma fått gratis på Ica Maxi. Glammigt va? (Jag är inte nödvändigtvis sarkastisk…)

Kul med chokladansiktsmask tyckte jag och tackade glatt ja till gåvan 🙂 Så här kommer en recension av 7th Heaven Chocolate Mud Mask!

Chokladansiktsmask - 7th Heaven Chocolate Mud Masque

7th Heaven Chocolate Mud Mask

Denna ansiktsmask sägs vara återfuktande och ”antioxiderande”. På 7th Heavens hemsida kan man läsa:

”Guilt free dark Belgian chocolate! We’ve blended creamed Cocoa Butter & crushed Cocoa Beans, with ultra-moisturising Shea Butter to leave skin silky soft & deeply cleansed. A mouth-watering face mask, but please don’t eat!”

Doft & konsistens

Något tveksamt river jag upp förpackningen och klämmer ut en förvånansvärt härligt krämig och mojsig klutt. Jag möts av en otrooooligt härlig och lyxig chokladdoft. I kombination med den lena och härliga konsistensen känns detta verkligen som chokladmousse. For real, det känns som något som man skulle kunna äta. Jag blir sanslöst sugen på just chokladmousse och får verkligen behärska mig för att inte stoppa in det i munnen. (Tyvärr stod det ”För utvärdes bruk” på förpackningen… BUU….)

Ja, att smörja in sig med denna känns riktigt busigt och dekadent. Vardagslyx! 5 av 5 toasters.

Resultat

Masken låter man sitta på i ca 15 minuter. Då stelnar den, vilket jag tycker är lite nasty – om man t ex råkar klia sig i ansiktet så flagar den av i små torra smulor. Men så fungerar ju de flesta ansiktsmasker, så det är väl bara att gilla läget.

Den torkade masken tvättas hur som helst lätt bort i duschen.

Hyn då? Alltså, det är nog svårt att märka någon skillnad efter en användning. Jag tycker jag ser ut som vanligt…

Jag ska vara ärlig: Jag använder nästan aldrig ansiktsmasker. Jag tycker det är för mycket jobb och meck för väldigt lite resultat. (Jag kanske bara inte har testat rätt ansiktsmask, vad vet jag.) Men om jag skulle använda en chokladansiktsmask skulle det vara för att det är härligt att smörja in sig med något väldoftande och lent. Och i det fallet tycker jag verkligen att 7th Heaven Chocolate Mud Mask gör jobbet!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *