Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladsvep #1

Tänkte börja med ett nytt återkommande inlägg – en sammanställning av snackisar och nyheter i chokladvärlden på sistone. Vi gillar ju att skriva om chokladnyheter men ofta är de ganska korta och förtjänar kanske inte riktigt ett eget inlägg. Då passar det bra att samla ihop dem så här hoppas jag. 

Här kommer en sammanfattning av vad det pratats om på sistone!

Choklad minskar risken för demens

Forskare i Portugal har kommit fram till att choklad minskar risken för demens och andra kognitiva besvär betydligt. Mängd och sort choklad är ännu inte fastställt.

Fantastiskt tycker vi såklart!

Läs mer

”Chokladmarknaden är mättad”, säger Lindt

Lindt & Sprüngli skrev i sin senaste finansiella rapport att den europeiska chokladmarknaden är mättad, dvs att chokladutbudet är för stort. Samtidigt brottas bolaget med stigande kostnader, bl a på grund av att kakaopriset ökat till följd av torka i Västafrika.

Läs mer

Choklad orimligt dyr lyx i framtiden om inte klimathotet bromsas

En ökad medeltemperatur på 2-4 grader kan få ödesdigra konsekvenser på vissa råvaror, där kakaon är en av de som kan komma att drabbas hårdast. Bromsas inte klimathotet så riskerar choklad att bli en orimligt dyr lyxvara om bara några decennier.

En skrämmande framtid tycker vi. Men om alla andra följder av de överhängande klimatförändringar känns för abstrakta, så kanske detta i alla fall kan motivera någon att leva mer miljövänligt?

Läs mer

Gillade ni konceptet med chokladsvep? Lämna gärna feedback i kommentarerna 🙂

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *