Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Malmö Chokladfabrik Apelsinskal

Dags för en till recension – nämligen Malmö Chokladfabrik Apelsinskal!

Malmö Chokladfabrik Apelsinskal

Apelsinchoklad är ju en klassiker som vi återfinner i många olika skepnader – så gott som alla choklad- och godistillverkare från Karamellkungen till den lyxigaste bean-to-bar-tillverkaren har en apelsinchoklad i sitt sortiment. Så några apelsinchoklader har vi ätit i våra dagar, kan man säga. Ofta tycker jag att de blir lite sliskiga, men om det är någon som kan lyckas göra en riktigt bra apelsinchoklad så är det ju Malmö Chokladfabrik, så jag är fylld av förväntan.

Malmö Chokaldfabrik presenterar en lagom mörk (65%) choklad smaksatt med apelsinskal. Och jag gillar den. Verkligen. De har lyckats få apelsinen att fräscha upp chokladen snarare än att sliska till den. Den är lagom söt, lagom syrlig och lagom bitter. Apelsinsmaken är tydlig men inte påträngande. Ja, Malmö Chokladfabrik Apelsinskal är nog så bra en apelsinchoklad kan bli!

Ps. Men om ni inte snöat in er på just apelsinchoklad så skulle jag rekommendera Malmö Chokladfabrik Kaffekross som är vår absoluta favorit hittills. Ds.

Tidigare recensioner av Malmö Chokladfabrik

♥ Bonustips ♥

Denna choklad passar perfekt tillsammans med en kall Oppigårds Indian Tribute – en IPA med toner av just apelsinskal.

Detta inlägg innehåller produktprover från Malmö Chokladfabrik, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *