Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Att kombinera öl och choklad – gästinlägg hos Lanclin

Ni har väl inte missat att vi har gästat Linnéa som driver Lanclin.com och skrivit om hur man kan kombinera öl och choklad?

Öl och choklad ses ju fortfarande som en ganska udda kombination men är verkligen en kombo på frammarsch! Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man gör kombinationerna, men om man har koll på grundförutsättningarna är det inte alls svårt. I inlägget berättar vi dels om grundtänket, men ger även tips på några bra kombinationer att börja med!

Att experimentera fram kombinationerna var en hel del jobb, men också väldigt roligt och framförallt lärorikt! Fascinerande hur olika smaker förstärker det bästa (eller i vissa fall det värsta ;)) hos varandra.

in och läs vettja. 🙂

Ett exempel på en favoritkombo: Körsbärsölen Kirsch Gose och Malmö Chokladfabriks Dominikanska Republiken. 🙂

Kirsch Gose och Malmö Chokladfabrik Dominikanska Republiken

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *