Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Elena på Chokladfestivalen

Som ni såg i Christinas förra inlägg lyckades vi uppenbarligen inte klara av att gå på Chokladfestivalen tillsammans i år. Nåväl.

Jag tog en kortare runda, men kände väl inte att jag blev särskilt inspirerad. Håller med Christina i det faktum att det har blivit mycket fler grejer som inte alls är choklad, såsom godis, sprit, mycket kaffe osv. Även lakritsutbudet ökar mer och mer för varje år som går, vilket man kan tycka lite olika om. Slutligen fanns det mycket i brödväg i år, såsom bakat bröd, bullar, olika sorters mjöl m.m.

Såhär i efterhand kändes det som om chokladen fick ungefär halva mässan, resten var utfyllnad. Oh well.

  • Årets trender: ingefära, polkagris, lingon i pralinväg. Man kunde även se mer cupcakes och kakor än tidigare. Jag köpte faktiskt med mig en hem, men kan inte säga att det var något större smakupplevelse. Generellt såg de cupcakesen som fanns ganska tråkiga och intetsägande ut. Även macarons fanns på flera ställen, bl a Pralinhuset.

dsc_0579

Megastora chokladfontäner. Fanns även en lakritsfontän… Hm

dsc_0582dsc_0585

De här fina chokladfigurerna var ett uppfriskande tillslag på festivalen. Det fanns även figurer av Mario, Långben och Mumintrollet. Superfint till ett barnkalas eller för den delen till mitt eget kalas ;D.

dsc_0590

Hittade inte RC Chocolat i år, så fick hålla till godo med chokladbollar från Augusta Jonsson. De har för övrigt en butik i Uppsala för er som bor där. Återkommer med recension.

dsc_0586dsc_0588dsc_0589

Fick med mig lite hem, bl a en chokladkalender. Gissa vilken?

dsc_0581

Lyx & konfektyr gör fortfarande topp 3 bästa praliner på festivalen. Tobleronepralinen bland annat. Mums!

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *