Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladsvep #2

Choklad ökar din kognitiva förmåga – och kanske ska vi äta choklad redan till frukost?

Ett gäng forskare på Syracuse University har lyckats uppmäta förbättrade resultat när det gäller arbetsminne och kognitiv förmåga hos testpersoner som regelbundet åt choklad. En fantastisk nyhet såklart! När nyheten nådde media var det dock med tillägget att det är bra att äta choklad till frukost. Och hur gärna vi än vill tro på det, så står det faktiskt ingenting om det i den ursprungliga forskningsrapportens abstract, så det bör nog tas med en nypa salt. Men vi kan definitivt nöja oss med att forskarna rekommenderar regelbundet intag av choklad utan att speca tid på dygnet 🙂

Läs mer:

Aladdin-asken uppdateras – en pralin tillkommer och en åker ut

Denna vecka lanseras den uppdaterade Aladdin-asken. I den nya asken har man lagt till en lime-pralin (och i Paradis-asken en ljus variant av samma). För att lämna plats åt den har man plockat bort fläderblomspralinen.

Läs mer

Rococo släpper ekologisk choklad med Roald Dahl-tema

Rococo släpper tre sorters choklad som är inspirerade av Roald Dahls sagovärldar::

  • George´s Marvellous Medicine: en vit krämig ekologisk choklad med lakrits, fänkål och många andra spännande ingredienser.
  • Bean’s Cider: en krämig ekologisk mjölkchoklad med syrlig och frisk äpplesmak
  • Perfectly Normal Milk Chocolate: en krämig ekologisk mjölkchoklad som innehåller kakao från Rococos egna kakaoplantage på Granada

Själv ser jag nog inte riktigt vilken målgruppen är för dessa. Rococo gör ju fin, dyr och lyxig choklad som uppskattas av vuxna (och dessa smaker, åtminstone de två första, är också ganska vuxna). Men alla chokladerna är ju inspirerade av Roald Dahls barnböcker och förpackningarna har en väldigt barnslig design. Ja, det är lite oklart. Men vi får se! Jag skulle i och för sig kunna tänka mig att köpa dessa. Så det kanske finns en målgrupp ändå…

Läs mer

KitKat öppnar sin första permanenta butik i Melbourne

KitKat har haft framgångar med ett par popupbutiker och ska nu öppna en permanent butik i Melbourne. Där kommer man kunna designa sin egen KitKat! Helt fantastiskt. KitKat är ju en av mina guilty pleasures som ni kanske minns. Måste åka till Australien!

Läs mer

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *