Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Malmö Chokladfabrik Vilda Hallon

Hallon och choklad är en av mina favoritkombinationer. Kanske för att det påminner mig om min barndomsfavoritglass Pralin från Hemglass (den finns dock tyvärr inte längre). Eller helt enkelt för att hallon och choklad gifter sig galet bra och hallon verkligen kan fräscha upp en annars ganska tung choklad/efterrätt.

Tyvärr tycker jag att många av de ”vanliga” tillverkarnas hallonchoklader (läs: Marabou Premium och Lindt) är alldeles för sötsliskiga. En hallonchoklad ska ju vara fräsch!

När jag fick lägga vantarna på Malmö Chokladfabrik Vilda Hallon blev jag därför nästan lite nervös. Det är liksom high stakes här. Om inte Malmö Chokladfabrik klarar att göra en bra hallonchoklad, då klarar ingen det.

Men jag blev inte besviken! Malmö Chokladfabrik Vilda Hallon är ett skolboksexempel på hur hallonchoklad ska göras. Den är inte alls särskilt söt, utan liksom syrlig och god och helt enkelt alldeles, alldeles underbar. Riktigt fräsch.

Roligt är också att detta är en sk ”mörk mjölkchoklad”. (Börjar det bli trendigt nu månne?) Det innebär att kakaohalten motsvarar en mörk choklad, men att man även tillsatt mjölk. Det ger en choklad som liksom både är härligt mörk och bitter och härligt mjölkigt krämig på samma gång. Tillsammans med de syrliga hallonen blir detta helt enkelt en choklad som har ALLT!

Smaka och lär, övriga tillverkare.

Malmö Chokladfabrik Vilda Hallon

Tidigare recensioner av Malmö Chokladfabrik

Detta inlägg innehåller produktprover från Malmö Chokladfabrik, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *