Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Malmö Chokladfabrik Peru 85%

Malmö Chokladfabrik Peru 85% – en redigt mörk choklad odlad i Amazonas. Bönor från detta område får en kraftig smak och en syrlig fruktighet. På innehållsförteckningen hittar man: kakaomassa, rörsocker, kakaosmör. Inga konstigheter alltså (för att återkoppla till vårt tidigare inlägg om vad som är kvalitetschoklad).

Så… är detta chokladhimlen? Det beror lite på hur mörk och bitter man vill ha sin choklad, är nog svaret 🙂 Personligen föredrar jag liiiiite ljusare choklader (t ex Esmeralda Ecuador, eller Dominikanska republiken, som båda ligger på 60-70%). Denna choklad är såklart supergod och slinker ner otroligt fort, men den är lite för bitter och matt för att kvala in på den där ”all time favourite”-listan där Esmeralda Ecuador & Dominikanska republiken ligger. Men den där listan är fanimej inte enkel att ta sig in på 🙂

Gillar du bittrare och mer diskret choklad så tycker jag definitivt du ska prova denna choklad, för Malmö Chokladfabrik vet vad de håller på med.

Malmö Chokladfabrik Peru 85%

Tidigare recensioner av Malmö Chokladfabrik

Detta inlägg innehåller produktprover från Malmö Chokladfabrik, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *