Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Bäst choklad till Alla hjärtans dag – efterrätter, fika och dessert

Choklad i någon form är ju ett måste till Alla hjärtans dag – i alla fall om ni frågar mig 😉 Och detta lite oavsett hur du firar tycker jag! Choklad är helt enkelt lyx och dekadens och helt enkelt perfekt för denna dag och ett perfekt sätt att skämma bort sig själv eller någon man tycker om. Och du vet väl att choklad är ett superstarkt afrodisiakum? 😉 ?

Alla hjärtans dag choklad

Men det är viktigt att chokladen blir rätt på Alla hjärtans dag. Detta är inte en dag att snåla och välja något halvtaskigt! Därför guidar vi dig till de allra bästa valen i tre olika kategorier: efterrätt, fika och pralinask.

Bästa chokladefterrätten till Alla hjärtans dag

Är du den som slår på stort och lagar trerätters på Alla hjärtans dag? Då finns det två efterrätter som sticker ut lite extra vad gäller lyx, dekadens och romantik: Chokladfondant och Chokladfondue.

Chokladfondant

En klassiker och ständigt återkommande favorit till alla lite lyxigare tillfällen.

Både själva chokladfondanten och tillbehören kan ju varieras i oändlighet. Här tipsar Ica om hur du gör egna chokladfondanter med smak.

Om det känns läskigt att göra egna, gillar vi också Icas färdiga frysta chokladfondanter – bara att slänga in i ugnen! Svåra att misslyckas med och visst vill man också koppla av och umgås lite på Alla hjärtans dag? 🙂

Som tillbehör gillar vi det klassiska som bryter av: kall vaniljglass och fräsch frukt, t ex jordgubbar.

Chokladfondue

Ah, att doppa en massa göttigheter i en chokladig härlighet blir ju aldrig fel. Kan det bli mer dekadent?

Chokladfonduen går att variera i oändlighet. Smält mjölkchoklad, vanlig choklad eller kanske nötchoklad? Ica har också lite tips på smaksatt chokladfondue.

Vad ska man doppa då? Något segt och mjukt (men som inte faller isär) som går lätt att doppa så att man slipper för mycket kladd, rekommenderar vi. Browniebitar, marshmallows, jordgubbar, kiwi och banan är våra favoriter!

Bästa fikat till Alla hjärtans dag

Har du en fika planerad på Alla hjärtans dag? Då finns det ju egentligen bara ett val: Kärleksmums! Kan fikas på fik om du har bråttom, men det härligaste är ju såklart att baka själv. Dessa från Jennys Matblogg ser heeeelt fantastiska ut!

Bästa pralinasken till Alla hjärtans dag

Det här med att ge bort praliner har vi ju pratat en del om förut. Det finns få Alla hjärtans dag-presenter som är bättre än en riktigt lyxig pralinask, men det finns också få saker som är sämre än att få en halvtrött pralinask som inte faller en i smaken. För en crash course i konsten att välja pralinaskar rekommenderar vi vår nybörjarguide här!

Jag har två konkreta pralinask-tips till Alla hjärtans dag:

Glad Alla hjärtans dag i förskott alla fina läsare! ?

 

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *