Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chocolero Dark

Idag är det dags att recensera ännu en choklad från Chocolero – nämligen Chocolero Dark, deras mörka choklad!

Jag tror ni känner till Chocolero ganska väl vid det här laget? För er nytillkomna läsare så har jag skrivit lite mer om dem och deras upplägg t ex här.

Chocolero Dark är en 71%-ig mörk choklad i en ganska tjock och grov kaka (vilket ju är lite ovanligt för mörk choklad tycker jag). Just formen tycker jag är lite klumpig, jag föredrar tjockare bitar – det känns lyxigare och är lättare att få till det där härliga ”crack”-et som chokladen ska ha.

Något som jag verkligen gillar med Chocolero är att deras choklader verkligen inte innehåller något krimskrams. Chocolero Dark innehåller t ex bara kakaomassa, rörsocker, kakaosmör, fullrörsocker och vanilj.

Jag vet inte vilken bönsort denna är gjord på, men smaken är ovanligt bitter för att vara 71% och lite ”rostad”. Det här är en riktigt smakrik, tung och vuxen choklad för de som är lite mer hardcore. Som mig t ex 🙂 Jag tycker ju mest det är härligt med en choklad som tar i lite.

Men är du typen som mest äter mjölkchoklad så är denna inte din gateway in i mörk choklad-träsket. (Då kan du ju äta Chocolero Milk istället.)

Chocolero Dark

Mer choklad från Chocolero

Detta inlägg innehåller produktprover från Chocolero/Limera AB, men alla åsikter om produkterna är såklart mina egna.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *