Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

North & South Fair Trade Mörk Apelsinchoklad

Idag tänkte jag tipsa om ännu en choklad från North & South, som jag ju har skrivit en del om. (Jag fick en hel hög i julklapp nämligen. Mycket bra julklapp för övrigt!) Och idag är det North & South Fair Trade Mörk Apelsinchoklad som ska granskas!

Detta är en mörk choklad, men inte så mörk utan endast 58%. Den är smaksatt med apelsinolja, som har utvunnits ur apelsinskal. Så den innehåller inga bitar av apelsin eller sådär.

Jag tycker att apelsinchoklad lätt blir lite sliskigt, men detta är tamejfasen en av de bästa apelsinchokladerna jag ätit. Kanske är det att chokladen i sig inte alls är särskilt söt, och att detta väger upp apelsinen? Eller att apelsinoljan inte är lika sliskig som de apelsinbitar som apelsinchoklader annars brukar vara smaksatta med. Jag vet inte riktigt, men denna är faktiskt riktigt fräsch! Tips tips alltså.

North & South Fair Trade Mörk Apelsinchoklad är dessutom vegansk, glutenfri och rättvisemärkt. Från mig får den fem toasters av fem möjliga!North & South Fair Trade Mörk Apelsinchoklad

Mer choklad från North & South

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *