Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladsvep #4

I våra chokladsvep så sammanfattar vi nyheter och händelser inom chokladvärlden på sistone. Nu var det några månader sedan vi sist gjorde ett, så det är hög tid igen!

Marabous nya smak

Detta är väl old news vid det här laget, men i januari släppte Marabou en ny smak: Fudge & Havssalt! Själv gillar jag ju varken fudge eller havssalt så den är inget för mig, men i teorin låter det mycket bra att balansera upp sött med salt! Kanske borde de lägga till lite krisp också?

Läs mer hos Marabou.

Mörk choklad föryngrar hjärnan

I en japansk studie lät man deltagarna äta 30 gram mörk choklad varje dag. I studiens slut kunde man se att en majoritet av deltagarnas hjärnor hade föryngrats (vad det nu betyder…?) men även att hjärnbarken hade växt! Hjärnbarken påverkar vår inlärningsförmåga och brukar krympa när man blir äldre.

Mer om detta hos CNBC.

Michael Mosley förklarar varför mjölkchoklad är oemotståndlig

Visst är väl mjölkchoklad helt sanslöst beroendeframkallande! Och nu har Michael Mosley  (ni vet han som gjorde 5:2-dieten populär) försökt sig på en förklaring.

Han menar att det beror på att ration mellan fett och socker är ungefär densamma som i bröstmjölk (!). Och att vi med mjölkchokladen då får ”återuppleva” vår absolut första mjölkupplevelse.

Ehrm.

Mer om detta bl a hos Expressen.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *