Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

5 härliga påskrecept

Snart dags för påsk och för många också lite välförtjänt ledighet. Själv längtar jag typ ihjäl mig efter en minst sagt intensiv vinter och vår.

Nu när man har lite extra tid så kanske man också har möjlighet att lägga lite extra kärlek på påskefterrätten! Här kommer därför fem roliga, härliga och våriga tips till påskens allra mesta dessertbord 🙂

Vår vita chokladmousse-tårta med limemarinerade jordgubbar

Det vattnas fortfarande i munnen när jag tänker på denna underbara våriga fräscha tårta som jag bakade för några år sedan. Den var så god att jag inte ens lyckades ta en rimlig bild på den. (Vilket är sjukt synd, för jag har bloggat om den ca 1000 gånger sedan dess…) Hur som helst, tips!

Recept här!

Oreo-chokladägg från Ica

Detta är ungefär samma recept som vi gjorde Oreo-tryfflar på för ett par år sedan, fast gjorda med lite mer finess kanske 😉 Så jag vet av erfarenhet att dessa är sjukt pilliga att få till, men har man finmotoriken och tålamodet så är ju dessa ett urgulligt tillskott på dessertbordet i påsk!

Recept här!

Oreo-chokladägg från Ica

Vit chokladkvarg med kokos, frusen riven mango och mynta från Ica

Man skulle kunna tro att jag är sponsrad av Ica, men nej 😛 De har bara så himla många roliga recept som jag blir sugen på att testa. Kudos till er för det, Ica!

Hur som helst, denna efterrätt ser riktigt fräsch ut. Jag tänker mig den efter en riktigt mastig påskmiddag. Nom!

Recept här!

Vit chokladkvarg med kokos, frusen riven mango och mynta från Ica

Gula macarons med vit choklad från Chic

HUR fina, våriga och påskiga är inte dessa ljusgula macarons från Chic? Ni minns kanske hur det gick när jag försökte baka macarons, så dessa är nog för avancerade för mig, men för er som är lite bättre på att baka kanske! 😛

Recept här!

Gula macarons med vit choklad från Chic

Cheesecakefyllda chokladägg från Raspberri Cupcakes

Så roliga och ser ju precis ut som ägg! Helt genialiskt 😛

Recept här!

Cheesecakefyllda chokladägg från Raspberri Cupcakes

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *