Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Mörk Tobleronemousse

Idag tänkte jag tipsa om en efterrätt som jag svängde ihop för ett tag sedan, nämligen Mörk tobleronemousse! Det är helt enkelt en vanlig chokladmousse fast gjord på mörk Toblerone.

Chokladmousse är en av mina favoritdesserter. Och att göra egen chokladmousse är faktiskt riktigt enkelt och kräver framförallt väldigt få ingredienser! Sedan är det är superenkelt att sätta sin egen prägel på chokladmoussen genom att använda olika sorters choklad, olika extra smaksättningar och olika toppings.

Jag är inte särskilt vass i köket, men till och med jag tycker det är svårt att misslyckas med chokladmousse (det har nog aldrig hänt). Det finns ganska många olika mer eller mindre avancerade recept på internet, men jag använder alltid samma grundrecept med enbart vispgrädde, smält choklad och äggula. Jag följer ingen särskild ordning för ihopblandningen utan brukar faktiskt göra lite olika från gång till gång. Ändå det blir alltid superbra – fluffigt och lent och göttigt. Helt enkelt den perfekta efterrätten!

Mörk Tobleronemousse

Du behöver

Till 2 rejäla eller 4 mindre portioner

1 äggula
ca 1 dl vispgrädde
50 g mörk Toblerone
Någon extra ruta mörk choklad (Frivilligt)

Till garnering (Frivilligt, men jag använde detta):
Mandelspån
En ruta mörk choklad per portion

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa grädden löst.
  3. Häll i den smälta chokladen i grädden och även äggulan och vispa (jag använde elvisp på lägsta hastigheten).
  4. Lägg upp i portionsskålar.
  5. Ställ in i kylen i ett par timmar.
  6. Ta ut precis innan servering och garnera med det du önskar!

Tobleronemousse

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *