Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladbollens dag!

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Chokladbollens dag! Idag tänkte jag tipsa om de allra bästa chokladbollarna i tre kategorier: hembakta, caféköpta eller butiksköpta.

… men först lite chokladbollshistoria!

Jag funderade på att skriva ett inlägg om chokladbollens historia, men upptäckte att det redan var gjort och dessutom till en utsträckning jag aldrig skulle mäktat med. Så vill ni veta mer om chokladbollens historia, hänvisar jag er till Isotaros blogg här (del 1) och här (del 2)! Ganska intressant faktiskt och det har som alltid inte varit en spikrak väg…

Världens godaste hembakta chokladbollar

Här hittar ni vårt allra bästa recept på hemgjorda chokladbollar. ”Helt vanliga chokladbollar” har vi kallat dem passande nog för det är verkligen ett klassiskt recept.

Christinas helt vanliga chokladbollar

Världens godaste caféchokladbollar

Någon gång i livet behöver alla ta sig till RC chocolat. De har butik i Sigtuna men även en liten filial på Arlanda (terminal 5) faktiskt (där de även har bra frukost, tips om ni ska ta tidiga morgonflyg!). RC chocolat gör nämligen de allra bästa chokladbollarna i hela vida världa. Här kan ni lästa om när vi smakade dem för allra första gången (det första av många RC-chocolat-inlägg…).

Chokladbollar från RC chocolat

Världens godaste köpechokladbollar

Dagen då Delicato lanserade Delicacaobollen borde skrivas in i historieböckerna. Delicacaobollen finns ju i fyra smaker, fast jag har bara prövat den med mörk choklad. Det är alltså en vanlig Delicatoboll överdragen med mörk belgisk choklad. Och det är helt gaaaaaalet gott! Köp, bara köp säger jag!

Delicacaoboll Mörk Choklad Förpackning

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *