Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Kungsholmens glassfabrik

Äntligen glassväder! Jag är såpass lyckligt lottad att jag jobbar ett stenkast från Kungsholmens glassfabrik. Kungsholmens glassfabrik tillverkar gudomlig glass och har två glassbarer, en på Kungsholmen (där också själva fabriken ligger) och en på Södermalm i Stockholm. Under heta försommarperioder brukar vi pipa iväg till Kungsholmens glassfabrik nästan varje dag på lunchen. Och i förra veckan var det alltså premiär!

Just denna dag var årets hittills varmaste med råge, och det kändes som att hela Stockholm hade hittat hit. Kön ringlade sig lång men gick ändå riktigt snabbt. Ägarna hade antagligen tittat på väderleksprognosen, förutspått anstormningen och tagit in extra personal (tack för det!).

De har några återkommande smakfavoriter men utbudet varierar också en hel del. Denna gång tog jag två kulor, en med chokladglass och en med mynta-lime. Var lite orolig att det skulle vara en konstig kombo, men det blev faktiskt superduperbra!

Kungsholmens glassfabrik - chokladglass och mynta-limeglass

Chokladglassen var riktigt härligt mustig och smakrik. Och mynta-lime smakade precis som en mojito. Riktigt fräscht, och kompletterade den mastiga chokladglassen bra.

Kungsholmens glassfabrik är ett av mina favoritställen i Stockholm så här års och jag rekommenderar varmt ett besök dit om man råkar befinna sig i ett soligt Stockholm.

Kungsholmens glassfabriks två glassbarer ligger på Pipersgatan 14 (Kungsholmen) respektive Bondegatan 75 (Södermalm). Glassbaren på Kungsholmen har öppet 12-18 på vardagar och 12-16 på helger, i alla fall nu under sommarhalvåret. Läs mer på kungsholmensglassfabrik.se.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *