Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Chokladsvep #5

I våra chokladsvep så sammanfattar vi nyheter och händelser inom chokladvärlden på sistone.

Ertappade på bar gärning med 31 kg Marabouchoklad

Två män försökte stjäla 155 st 200-gramskakor med Marabouchoklad och 20 kg oxfilé på Willys i Älvsjö, men togs på bar gärning av polisen efter att väktare sett männen plocka på sig alla chokladkakorna. 155 st! Ambitiöst ändå.

Läs mer här.

Senaste trenden i San Francisco: Drick überkoncentrerad choklad på chokladceremonier och bli hög

Under våren har en ny chokladtrend spridit sig i San Francisco: Chokladceremonier, där man dricker en superkoncentrerad chokladblandning som görs genom att mixa rå kakao med chili eller cayennepeppar och något sötningsmedel. Chokladblandningen sägs smaka som jord och, om den konsumeras i tillräckligt stora mängder, producera både en känsla av extas och olika former av hallucinationer. Drycken intas på särskilda chokladceremonier med inslag av yoga och meditation.

Man har i forskningen inte kunnat finna något belägg för att kakao faktiskt ska ge de rusliknande effekter som påstås, så en rimlig hypotes är väl att extaskänslorna och hallucinationerna orsakas av någon placeboeffekt. Intressant hur som helst!

Läs mer här.

Kitkat får inte copyrightmärka sina fyra fingrar, och Kvikk Lunsj är faktiskt bättre

Nestlé, som äger varumärket Kitkat, har för fjärde gången försökt få till ett copyrightskydd för konceptet med choklad uppdelad i ”fyra fingrar”. Men domstolen dömde att ”fyra fingrar”-formen inte är tillräckligt distinkt och unik för att skyddas av copyright. Så det är fritt fram för alla copycats. Mer om detta kan ni läsa här.

En choklad som är extremt lik Kitkaten är norska Kvikk Lunsj. Och i detta test av The guardian så slog faktiskt Kvikk Lunsj Kitkat ordentligt på fingrarna när den vann med 24 poäng, mot Kit Kats 17.

Är detta slutet för KitKat?

 

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *