Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Nordic Fauna Bean to Bar-chokladglass

Förra helgen var det dags för Smaka på Stockholm! Det är en festival som hålls varje år i Kungsträdgården där 40-50 välkända resturanger serverar smakportioner av sin mat. Vi var där på nationaldagen och åt massvis med god mat – grilled cheese med västerbottenost från Carnegiebryggeriet, afrikanska tacos (NOM!) och en porchetta-burgare. Efter denna festmåltid ville jag såklart avsluta med glass. Jag älskar ju glass och under sommarhalvåret vill jag äta glass varje dag, eller helst flera gånger om dagen om det är fint väder.

Vi hittade i alla fall Nordic Fauna som är en helt ny glasstillverkare som till! Nordic Fauna håller på att starta en liten glassfabrik (och förhoppningsvis en butik hoppas jag!) i Kräftriket i Stockholm. (Lite konstig location för en glassbutik, menmen.) De är så nystartade att glassfabriken inte ens har öppnat än, utan deras premiär är den 16 juni. Så det var en liten smygpremiär på Smaka på Stockholm kan man väl säga 🙂

Nordic Fauna på Smaka på Stockholm

Som ni ser så var dagens glassmak inget mindre än bean to bar-choklad! Hurra! Nordic Fauna har ett samarbete med mina älsklingar Malmö Chokladfabrik, så glassen var gjord på en av Malmö Chokladfabriks 70%-iga bean to bar-choklader. Utöver detta har de massor med andra spännande smaker, t ex jordärtskocka och raps.

Vi tog två kulor, en med bean to bar-choklad (såklart!) och en med jordärtskocka (eftersom det stod att det skulle vara som en lite spexigare variant av vanilj, och det är ju sjysst att bryta upp chokladen med tänkte jag).

Nordic Fauna bean to bar-chokladglass och jordärtskocksglass på Smaka på Stockholm

Och hörrni. Den här chokladglassen var på fullaste allvar den godaste glass jag någonsin ätit. Chokladsmaken var så djup och smakrik med så många nyanser. Sötman var perfekt balanserad, den var varken för söt eller för bitter. Helt perfekt.

Ni MÅSTE äta denna glass om ni får möjlighet. På fullaste allvar. Gör det bara. Det är värt omvägen till Kräftriket. Mycket bra jobbat Nordic Fauna! <3

Ps. Jordärtskocksglassen var faktiskt också riktigt bra. Det var mycket riktigt ungefär som en vaniljglass. Blev kanske lite blek i förhållande till den supersmakrika chokladglassen dock.

« »

2 kommentarer till “Nordic Fauna Bean to Bar-chokladglass

  1. Kul att du gillar glassen! Helgen är räddad! Redan idag 9/6 kommer det gå att köpa Nordic Faunas glassar på Urban Delis butiker (förutom Sveavägen där glassfrysen är trasig).

    /Nordic Fauna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *