Chokladbloggen

Choklad handlar inte om liv eller död – det är viktigare

Gluten- och laktosfri kladdkaka på Ikea

Jag var på Ikea häromdagen och i deras café fick jag syn på denna underbara skapelse: en kladdkaka! Den är dessutom gluten- och laktosfri. 20 riksdaler kostade den. Så jag var helt enkelt tvungen att provsmaka!

Ikea kladdkaka
Ikea kladdkaka 2

Kladdkakan var härligt krämig och kladdkakig och väldigt väldigt mastig. Den gjorde mig överdjävligt proppmätt.

Smakmässigt var den dock ingen världssensation. Chokladsmaken är ganska mesig och den lyckas med konststycket att vara för bitter och för söt på samma gång.

Men har du en blodsockerdipp på Ikea så fyller den ändå sitt syfte, kan man väl säga. Ja, kul att testa även om jag inte direkt kommer åka till Ikea för dennas skull. Om du ger dig på dig att prova denna, så går det bra att dela på två.

« »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *